top of page
EspenEiborg-8.JPG
EspenEiborg-9.JPG

Espen Eiborg

Kunstner

Litt om meg og min kunst

Jeg er vokste opp på Bekkelaget i Oslo og ble tidlig opptatt av lyset. Min første store inspirasjon var Rembrandt, og måten han behersket og brukte kontrastene mellom det lyse og mørke.

Som ung voksen tok jeg turen til USA for å studere. Jeg gjennomførte en mastergrad ved New York School of Interior Design og ble værende der for å male i flere år. Jeg fikk nye impulser og øynene åpnet seg for kunstnere som De Kooning, J. Pollock og Andy Warhol, og utdannelsen ga meg en helt egen følelse for samspillet mellom bilder og rom. 

 

Kunstkarrieren min begynte med at jeg malte øde og enkle landskap, dette har utviklet seg gjennom årene og tatt en annen retning. Nå fascinerer jeg meg over menneskets umettelig begjær for lykke, penger, makt og suksess og billedliggjør grenselandet mellom fantasi og virkelighet i maleriene mine. Jeg er opptatt av symbolikk og ikoner, samtid som religion, engler og gudebilder spiller en sentral rolle. 

 

Gjennom årene har jeg hatt flere utstillinger i New York, Paris, Milano, Dublin med flere. Bildene mine har blant annet blitt kjøpt av Oprah Winfrey, Robert Redford og Sean Penn. Her hjemme i Norge har en rekke av landskapsmaleriene mine funnet sin plass på hovedkontoret til Fokus Bank, og på veggene til restauranten Løvebakken henger flere av mine nyeste malerier.

 

Ved å gjøre maleriene mine tilgjengelig som kunstprint håper jeg flere vil få glede av bildene jeg lager.

EspenEiborgmaler.png

Eggtempera

Jeg bruker eggtempera når jeg maler. Det er en av verdens eldste malingstyper og lages ved å vispe sammen vann, linolje og egg til det emulgerer, det vil si blander seg fullstendig. Jeg blander bindemiddel og pigment under arbeidsprosessen, direkte i maleriet eller på paletten. 

EspenEiborgkunst.png

Kunsttrykk - Unika

På denne siden kan du kjøpe et utvalg av mine malerier tilgjengelig på kunstpapir (Giclèe Prints). Alle bildene trykkes på 308g Hahnemühle FineArt kunstpapir, håndkoloreres, nummereres og signeres. Ingen av eksemplarene vil være like da jeg håndkolorerer og legger på gull på hvert enkelt eksemplar.

Det printes kun et begrenset antall av hvert maleri.  

EspenEiborg-4.JPG
bottom of page